El curs vinent les escoles bressol de Barcelona només serviran menjar ecològic

L’Ajuntament de Barcelona continua apostant per un funcionament sostenible i compromès amb el medi ambient. Si fa uns dies va anunciar que retirava de les seves dependències l’aigua envasada, els gots de plàstic i altres elements d’un sol ús, ara ha decidit que a les escoles bressol només serviran aliments ecològics.

A partir del curs vinent les escoles bressol municipals de la capital catalana a més de servir aliments ecològics, també hauran de prioritzar el consum de productes de proximitat.

Aquestes dues condicions seran requisits per obtenir l’adjudicació del servei de menjador. Els productes que hauran de ser ecològics seran les verdures, hortalisses, cereals i llegums.

Amb la condició que siguin de proximitat es vol estalviar la contaminació, molts cops mengem productes ecològics d’altra part del món però no pensem en el que contamina el seu transport fins a arribar a les nostres taules.

El contracte amb les escoles bressol tindrà una durada de tres anys, un pressupost de 16 milions d’euros i s’implementarà progressivament, el curs vinent seran 68 centres i el següent s’afegiran 33 més.

A l’hora de fer l’adjudicació, un altre factor que es tindrà en compte és que l’empresa subministradora dels aliments sigui un centre especial de treball o una empresa d’inserció laboral.

Tot això no afectarà el preu que han de pagar les famílies pel servei de menjador, ja que continuarà aplicant-se la tarifació social.

Tags: Barcelona, Escoles bressol

Notícies semblants: