Els catalans som més feliços que els danesos i finlandesos

Valorar el nivell de felicitat d’una persona és complicat i més en aquest món tan accelerat en el que vivim, però segons un estudi realitzat per investigadors danesos i publicat a la revista “Psychiatry Research“, els catalans anem per davant dels danesos, finlandesos i anglesos en termes de benestar mental.

Fins ara tots els estudis realitzats en aquest aspecte apuntaven que els països escandinaus eren el que treien millor puntuació en nivell de felicitat. En el darrer Informe Mundial de la Felicitat, realitzat corresponent al període 2016-2018, Finlàndia ocupava la primera posició, seguida de Dinamarca. Catalunya i Anglaterra no formaven part de l’estudi individualment, però el Regne Unit en conjunt ocupava el 15è lloc i Espanya el 30è.

En aquest informe realitzat ara, s’ha tingut en compte Catalunya de forma independent d’Espanya i Anglaterra del Regne Unit. El resultat és que els catalans ocupem el primer lloc, seguits per Dinamarca, Islàndia i Anglaterra.

I dins del mateix estudi també s’observa que els homes són una mica més feliços que les dones. En definitiva els catalans tenim un índex de benestar mental més elevat que els altres tres països.

El resultat ha sorprès als investigadors, ja que sempre s’havia relacionat el benestar mental amb el nivell d’ingressos i aquí està clar que el nivell dels països escandinaus és superior al nostre. Un altre factor que els ha sorprès és el resultat en aquests moments convulsos de la política catalana.

Tags: catalans, felicitat

Notícies semblants: