El robot Da Vinci, nou cirurgià de La Vall d’Hebron

L’hospital de la Vall d’Hebron ha sigut el primer hospital de Catalunya en operar un càncer de pàncrees amb el robot Da Vinci de darrera generació.

Al pacient de 58 anys li han fet la resecció del cap del pàncrees (duodenopancreatectomia cefàlica), mitjançant el robot, una intervenció de dues hores de duració, però molt menys invasiva que les intervencions tradicionals i que ofereix una recuperació més ràpida i amb menys dolors.

Els cirurgians responsables de la intervenció, Joaquín Balsells i Elizabeth Pando, del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica, afirmen que la intervenció ha sigut satisfactòria i el pacient es troba en bon estat.

L’any 2014, l’Hospital Clínic de Barcelona va ser el primer hospital d’Espanya i un dels primers d’Europa, en utilitzar un robot Da Vinci d’alta tecnologia i apte per realitzar intervencions de cirurgia gastrointestinal amb la mínima invasió del pacient. Des de llavors no s’ha parat de millorar i cada dia són més precisos i poden abastar més tipus d’intervencions.

Tags: Vall Hebron

Notícies semblants: