Desnonada l’associació franquista Amics del Castell, instal·lada al Castell de Montjuïc

El govern d’Ada Colau ha fet efectiva una ordre de desnonament del Castell de Montjuïc, de l’associació Amics del Castell.

L’any 2015 quan Ada Colau va arribar a l’ajuntament de Barcelona va intentar desallotjar aquesta associació del Castell, però no ho va aconseguir, aquell mateix any els hi va prohibir celebrar una missa al fossar del castell, que l’associació venia celebrant cada any en commemoració del 18 de juliol, dia que va esclatar la Guerra Civil.

Des del moment d’aquesta prohibició, l’associació franquista continuava instal·lada en les dependències del castell sense cap permís, concretament ocupaven un despatx i un magatzem.

Després de diferents negociacions entre l’ajuntament i l’associació perquè abandonessin el castell, el govern municipal l’any 2017 va interposar una demanda de desnonament, que malgrat els recursos presentats per Amics del Castell, per fi s’ha dut a terme aquesta setmana quan una comitiva judicial els ha fet marxar.

Amb aquesta intervenció s’ha posat fi a una situació anòmala que permetia gaudir d’unes dependències municipals a una associació que es dedicava a celebrar misses i actes d’enaltiment de la figura del dictador i recuperar l’espai per ús dels ciutadans. Un altre pas per reparar la memòria històrica de la ciutat de Barcelona.

Tags: Castell Montjüic

Notícies semblants: