Per què els catalans canviem d’idioma quan algú ens parla castellà?

Aquesta és la pregunta que es fa una noia de Kentucky en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes. Chloe Phillips no entén per què en un grup de persones que parlen català, quan s’afegeix un altre que viu a Catalunya i entén perfectament el català, però no el parla, automàticament canviem a castellà.

Chloe creu que hauria de ser aquesta persona la que hauria de fer l’esforç de parlar català i no a l’inrevés i ens demana que abandonem aquest costum.

I quanta raó que té, no estem parlant de parlar amb una persona que ve de fora de Catalunya, llavors és normal que nosaltres que dominem les dues llengües li parlem en la que ens pugui entendre, estem parlant de gent que viu i en molts casos nascuts a Catalunya.

El vídeo publicat a Twitter ja té més de 90.000 visualitzacions i en el seu perfil es defineix com enamorada de Catalunya.

Tags: Video viral

Notícies semblants: