Per què els catalans canviem d’idioma quan algú ens parla castellà?


12
3.9k shares, 12 points

Aquesta és la pregunta que es fa una noia de Kentucky en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes. Chloe Phillips no entén per què en un grup de persones que parlen català, quan s’afegeix un altre que viu a Catalunya i entén perfectament el català, però no el parla, automàticament canviem a castellà.

Chloe creu que hauria de ser aquesta persona la que hauria de fer l’esforç de parlar català i no a l’inrevés i ens demana que abandonem aquest costum.

I quanta raó que té, no estem parlant de parlar amb una persona que ve de fora de Catalunya, llavors és normal que nosaltres que dominem les dues llengües li parlem en la que ens pugui entendre, estem parlant de gent que viu i en molts casos nascuts a Catalunya.

El vídeo publicat a Twitter ja té més de 90.000 visualitzacions i en el seu perfil es defineix com enamorada de Catalunya.


T'agrada? Compartiex-ho!

12
3.9k shares, 12 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
167
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
10
Em diverteix
M'agrada M'agrada
13
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
28
m'entristeix
M'interesa M'interesa
16
M'interesa
Em fascina Em fascina
20
Em fascina

11 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. És una pregunta que jo també em faig. Especialment quan veig tot el geup d’amics del meu fill parlant en castellà, perquè un d’ells no parla català habitualment a casa, però l’entén perfectament i el parla a classe.

  2. es deu a que a gent de la meva generacio ens vn educar en el franquisme i es consideraba una falta de educacio parlar en catala cuan algu no l entenia, sobretot perque habia estat proibit el seu enseñament i axi sa anat gent casi sene donarae conta ningu, al anys 40 -50-y dirte que 60 era casi necesari ferho aixi,als 70 ja no tan i a la democracvia no s a aconseguit treure la costu,km.

  3. Jo també visc al estranger i estic d’acord amb tu que una part dels catalans que fan això si es perquè de tan que el català es una llengua inferior ( per tant s’hen Avergonyeixen)i una altre part creuen que els que viuen a Catalunya de tota la vida però que parlan en castella son idiotes i no entenen el català .

  4. Ha sigut el gran error dels catalans. No ens hem considerat mai una nació i per aixó no hem respectat prou el nostre idioma

    1. ¿Qué tiene que ver el idioma que se habla con ser o no una nación? En EEUU hablan inglés, pero nadie pone en duda que es una nación. Igual que en Argentina o en México se habla español y no por eso se sienten españoles. El concepto de nación tiene más que ver con el conjunto de personas que ocupan un territorio.

  5. Yo. Hice un curso de catalan y a mi contorno de familia y amigos les comente q me hablaran en catalan y ellos mismos me decian q una persona q le habian conocido en castellano les costaba hablar en catalan. Yo quiero hablar en catalan

  6. Fa 16 anys que visc a Catalunya. Soc argentí i he trobat la manera de que els catalán no em parlin en castellá quan s’adonan que no soc “natiu” de la tierra. Jo els dic “no em discriminin”, parleu Catalá si us plau. Si hi ha alguna cosa que no entender, ja preguntaré. Estimo molt i molt Catalunya i per aixó vull fer servir sempre la nostra lengua.

  7. Soc Holandesa i parlo millor Catala qie no pas Castella.Sempre tin problemes perquebes veu que no vaig naixer aqui.Moltes Catalans tenem un ‘chip’ i volen parlar o trucar-me en Castellà.El meu metge també nomes parla Castellà i a vegades em sap greu que el meu coneixement de Castella es molt pitjor que no pas el Català