Els catalans cada dia mengem menys carn, peix i pa. 

Segons un estudi elaborat per l’Observatori Bonpreu i Esclat del consum alimentari a Catalunya, dedicat a analitzar l’evolució del consum i els canvis en els hàbits alimentaris dels catalans, a partir de les dades obtingudes de la despesa que fan les famílies, els catalans, cada dia consumim menys carn, peix, pa i oli.

L’estudi s’ha fet comparant la despesa familiar de l’any 2017 amb la del 2016 i tenint en compte també el final de la crisi patida entre els anys 2013 a 2017. Durant les crisis és normal que el consum d’aquests productes baixi pel seu preu elevat, però en aquest cas, malgrat que ja estem en període de recuperació no ha augmentat.

En canvi el que sí que ha experimentat un augment és el consum de verdures, llegums, fruites, cafè, sucre i begudes no alcohòliques.

Una de les causes d’aquest canvi en els hàbits alimentaris dels catalans que indica l’estudi, és l’envelliment de la població, sabem que a mesura que ens anem fent grans intentem fer una dieta més sana, bé per convicció o com a conseqüència de les malalties pròpies de l’edat que ens obliguen a fer un règim.

Un altre motiu pot ser l’auge que estan tenint últimament les dietes veganes, els estudis que afirmen que la carn vermella és perjudicial per a la salut o l’afirmació que l’ésser humà tan sols ha de beure llet durant la lactància.

També s’ha experimentat un creixement en el consum de menjars preparats i en molts casos la carn queda relegada només a aquests plats.

Una altra dada de l’estudi és que la despesa de les famílies catalanes ha augmentat un 4,1%, però la compra d’aliments ha disminuït l’1,2%.

Tags: Consum

Notícies semblants: