Assaltat l’escorxador de Riudellots de la Selva per un grup d’animalistes.


Ahir un grup d’animalistes van entrar de matinada a l’escorxador de Riudellots de la Selva, per denunciar el maltractament que sofreixen els animals abans que siguin sacrificats en els escorxadors.

130 persones van entrar de matinada a l’empresa Friselva encarregada de l’escorxador de Riudellots de la Selva, exigint que no se sacrifiquen més animals. Els assaltants es van encadenar a la zona on hi havia els porcs i es van endur set exemplars.

L’entrada al recinte va sorprendre els treballadors a quarts de tres de la matinada i van estar encadenats més de sis hores, fins que els van arribar els mossos d’esquadra i van intentar negociar amb ells perquè marxessin, però en oposar resistència, al final es van veure obligats a desallotjar-los pacíficament, al voltant de les 10 del matí.

La majoria dels assaltants eren de nacionalitat francesa, pertanyents a l’associació 269 Libération Animale, qui ha reivindicat l’acció a través del seu compte de Facebook. 126 van ser identificats i 4 detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat o per resistència activa. Cinc mossos van ser ferits lleus, cap d’ells va necessitar ingrés hospitalari.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que emprendrà mesures legals contra els assaltants i adverteix dels riscos que comporta una acció així per la seguretat alimentària en entrar sense les mesures de bioseguretat reglamentaries.

Vídeo publicat per 269 Libération Animale

Posted by 269 Libération Animale on Tuesday, 16 April 2019