Assaltat l’escorxador de Riudellots de la Selva per un grup d’animalistes.

Ahir un grup d’animalistes van entrar de matinada a l’escorxador de Riudellots de la Selva, per denunciar el maltractament que sofreixen els animals abans que siguin sacrificats en els escorxadors.

130 persones van entrar de matinada a l’empresa Friselva encarregada de l’escorxador de Riudellots de la Selva, exigint que no se sacrifiquen més animals. Els assaltants es van encadenar a la zona on hi havia els porcs i es van endur set exemplars.

L’entrada al recinte va sorprendre els treballadors a quarts de tres de la matinada i van estar encadenats més de sis hores, fins que els van arribar els mossos d’esquadra i van intentar negociar amb ells perquè marxessin, però en oposar resistència, al final es van veure obligats a desallotjar-los pacíficament, al voltant de les 10 del matí.

La majoria dels assaltants eren de nacionalitat francesa, pertanyents a l’associació 269 Libération Animale, qui ha reivindicat l’acció a través del seu compte de Facebook. 126 van ser identificats i 4 detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat o per resistència activa. Cinc mossos van ser ferits lleus, cap d’ells va necessitar ingrés hospitalari.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que emprendrà mesures legals contra els assaltants i adverteix dels riscos que comporta una acció així per la seguretat alimentària en entrar sense les mesures de bioseguretat reglamentaries.

Vídeo publicat per 269 Libération Animale

https://www.facebook.com/269LIBERATION.ANIMALE/videos/441803919959236/

Tags: Escorxador

Notícies semblants: