25 anys que va començar una de les sèries més populars de TV3 – Plats Bruts


De la mà de Joel Joan, interpretant al David, Jordi Sánchez com el Lopes, la Mònica Glaenzel que era aquella noia que vivia a la caseta de fusta, l’Emma, i la Carbonell interpretada per l’Anna Maria Barbany, el 19 d’abril de 1999 es va emetre el primer capítol d’una de les sèries de més audiència de la història de TV3.

Un dels protagonistes, Joel Joan, ja l’havíem vist anteriorment, a una altra sèrie mítica de la cadena catalana, Poblenou, acompanyat de la Margarida Minguillón i el desaparegut Miquel Cors, però sens dubte el paper que el va catapultar fins a la fama, va ser el del David a Plats Bruts.

Era una sèrie una mica especial en tot el seu conjunt, començant perquè es rodava amb públic, els personatges eren molt entranyables però també molt innocents i burros, com diu el Joel Joan i amb un sentit de l’humor molt peculiar.

Aviat es va ficar dins de totes les llars catalanes, tots estàvem pendents de les bogeries que farien en el capítol següent. Vam poder gaudir d’ella al llarg de 6 temporades amb un total de 73 capítols.

ELS PERSONATGES:

El David (Joel Joan) era un noi “pijo“, fill d’un metge de l’alta burgesia catalana, un nen consentit i un xic cregut, però alegre i simpàtic. Encara que és alt i maco li costa lligar perquè s’enrotlla tant que les noies no l’aguanten.

Està matriculat a la facultat de Dret i Econòmiques, però com el que vol realment és ser actor, no va a classes i en canvi va l’Institut del Teatre, com el pare no està d’acord, decideix marxar de casa però com està molt ben acostumat es porta la minyona dels seus pares, la Carbonell.

El Josep López el Lopes (Jordi Sánchez) és un noi de 34 anys, molt catalanista, potser avui seria independentista, va de fracàs en fracàs, tant en l’aspecte sentimental com en el món laboral, per això sempre té un caràcter trist i pessimista, sempre veu el got d’aigua mig buit.

Treballa com a locutor en una emissora de ràdio que no escolta pràcticament ningú, Ràdio Bofarull, en la que li paguen un sou de “merda” com diu ell. En el primer capítol trenca amb la xicota que tenia des de feia 12 anys.

Emma Cruscat de Palausabulla Belluvach Gonzàlez (Mònica Glaenzel), aquest nom tan llarg té la noia que viu a la caseta de fusta del terrat de l’edifici de l’Eixample, just damunt on viuen els nois i que en qualsevol moment pot aparèixer per la finestra.

És una noia molt peculiar, tant en com vesteix, com per la seva ingenuïtat. No li agraden les feines fixes, va fent treballs de tant en tant i mai paga les consumicions que pren al bar.

Conxita Carbonell (Anna Maria Barbany), una dona ja una mica gran que sempre s’ha dedicat a cuidar el David, era l’assistenta a casa dels pares des que el David era ben petit. Té molt geni i diu les coses clares, el que a vegades li porta algun problema.

Li fa totes les feines al David, inclòs el banya perquè de ben petit li feia por l’aigua i ella li falsificava la signatura de la mare perquè no hagués d’anar a la piscina amb l’escola. És una gran amant de les armes i en la sèrie és la Presidenta de l’Associació d’Amics del Rifle.

Segur que ens vam quedar amb ganes de veure més capítols, més temporades, però millor tallar a temps, les coses bones s’han de guardar en el record.

Nosaltres us deixem amb un dels capítols més vistos, Tinc Cap d’Any.

Tags: Plats Bruts

Notícies semblants: