Els principals mercats de Barcelona restringeixen l’accés a grups de turistes.

Un decret de l’Alcaldia de Barcelona que regula l’entrada als mercats municipals, estableix que a partir d’avui i fins al 30 d’octubre, tant els divendres com els dissabtes, es limitarà l’accés al Mercat de Sant Antoni de grups de més de quinze persones amb guia.

Després de fer un estudi del mercat, s’ha pres aquesta mesura tenint en compte l’amplada dels passadissos i observant que una concentració de 15 persones, la majoria fent fotografies, és suficient per impedir el normal funcionament del comerç entre els clients i els paradistes del mercat.

Seran els vigilants de seguretat els encarregats de convidar als grups de gent a abandonar el recinte, sempre que la seva presència impedeixi al públic efectuar les seves compres amb total normalitat.

Moltes vegades veiem turistes que per fer una bona fotografia no paren de tocar i manipular els aliments, cosa que està totalment prohibida, o que estan menjant o bevent en qualsevol lloc del mercat, totes aquestes persones també seran convidades a marxar, així com les que alterin el normal funcionament del mercat.

Aquestes disposicions, que ja es fan actualment al mercat de Santa Caterina, s’aplicaran també al Mercat de la Boqueria, aquests dos mercats ja fa temps tenen implantada la mesura de restricció de visita de grups i el resultat ha estat satisfactori el que ha permès el millor funcionament dels mercats, per això s’ha decidit incloure també el mercat de Sant Antoni.

Aquest decret s’ha dut a terme després que l’Associació Administrativa de Concessionaris del Mercat de Sant Antonio fes una petició a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, perquè regulés l’entrada de turistes al seu recinte.

A partir d’ara des de la primavera fins a la tardor els grups de turistes hauran de visitar els mercats municipals de dilluns a dijous.

Tags: Barcelona, Mercats

Notícies semblants: