La tradicional Tallada de l’arbre de Maig de Cornellà de Terri quasi acaba en tragèdia

Cornellà de Terri, a la comarca del Pla de l’Estany, cada any celebra la seva festa major coincidint amb la Setmana Santa, entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.

L’acte més important que fan és “La Tallada de l’Arbre de Maig”. Una tradició que es remunta a principis del segle XIV i que consisteix que els veïns del poble, divendres a primera hora del matí van al bosc a triar un arbre que anomenen “maig”, el talen, l’esporguen i el porten fins a la plaça Major.

La gent acudeix a la plaça per veure com tallen l’arbre plantat l’any anterior, en una cerimònia anomenada “La Tallada de l’Arbre de Maig”. En el lloc de l’arbre tallat, es planta el que han anat a buscar al bosc que haurà de romandre allà fins a l’any vinent. I així any rere any Cornellà de Terri, amb aquest ritual, celebra l’arribada de la primavera.

Aquest any, probablement per causa del fort vent que està fent aquests dies, La Tallada de l’Arbre de Maig, va estar a punt d’acabar en tragèdia, quan el vent va desviar la caiguda de l’arbre i de no ser per la ràpida reacció del llenyataire que el va empènyer per desviar la seva trajectòria, hagués caigut damunt de la gent que estava presenciant la cerimònia.

Amb tot i això va estar a punt d’enganxar a dos homes que corrien per evitar que els hi caigués a sobre. Per sort tot va quedar en un esglai.

L’alcalde Salvador Coll ha afirmat que no hi ha ferits i que l’any que ve es prendran més mesures de seguretat.

Tags: Arbre maig

Notícies semblants: