ESPORTS

Cinc anys sense Tito Vilanova

Avui fa cinc anys que ens va deixar Francesc Vilanova i Bayó, per tots conegut per Tito Vilanova, víctima d’un càncer.

El que va ser jugador i entrenador del Barça, nascut a Bellcaire d’Empordà, ja des de ben petit era culer i va començar al club blaugrana a les categories infantils. Va jugar al Barça B per després marxar al Figueres.

La seva carrera com a jugador va seguir amb el Celta, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elx i La Grama, encara que mai va poder aconseguir cap títol.

La segona etapa al Barça i per la que el coneixem tots, va començar l’any 2001 quan es va fer càrrec de la banqueta del Cadet B, allà va conèixer als adolescents Messi, Piqué i Fabregas, tots tres tenien 14 anys.

Va viure amb el seu gran amic Pep Guardiola, una de les èpoques daurades del Barça, la temporada 2007-2008 va començar com a segon entrenador del Barça B al costat d’en Pep. La temporada següent Pep Guardiola va passar a entrenar al primer equip i Tito Vilanova va pujar amb ell.

A finals del 2011 va rebre la gran mala notícia, després de ser intervingut de la glàndula paròtide, la seva malaltia.

El 27 d’abril del 2012, Pep Guardiola anuncia en roda de premsa que abandona el club blaugrana i al mes de Juny, Tito Vilanova és nomenat nou entrenador del primer equip. Malgrat que ja se li havia diagnosticat la malaltia, va tenir “pit i collons”, com ell deia sovint, per afrontar el repte que tenia al davant. Aquella temporada va guanyar la Lliga.

Poc després d’aconseguir aquest títol de lliga, va patir una recaiguda en la seva malaltia i va haver de ser ingressat i el llavors president del club, Sandro Rosell, va anunciar que deixava la banqueta del Barça.

El 24 d’abril del 2014 va ser operat a l’Hospital Quirón i l’endemà, tal dia com avui fa cinc anys, ens va deixar.

Com a jugador no va ser una estrella del futbol, com a segon entrenador va aconseguir dos Campionats del Món de Clubs, dues Supercopes d’Europa, dues Lligues de Campions, dues copes del Rei, tres Lligues d’Espanya i tres Supercopes d’Espanya.

Com a primer entrenador del FC Barcelona, la maldita malaltia no el va deixar continuar la seva gran trajectòria.

Tags: Tito Vilanova

Notícies semblants: