Un nou Lego per a nens amb discapacitat visual – Lego Braille Bricks

La Fundació Lego ha creat el Lego Braille Bricks, perquè els nens amb discapacitat visual aprenguin jugant, el llenguatge Braille.

Els blocs braille tenen la particularitat que les parts que sobresurten per encaixar, reprodueixen el llenguatge braille, però continuen sent les mateixes peces que les tradicionals, totes dues són compatibles, a més cada peça porta una lletra o personatge imprès, perquè tant amics, pares o mestres puguin jugar amb els nens invidents. És un joc totalment inclusiu.

Un dels impulsors d’aquest projecte ha estat Morten Bonde, director d’art de Lego, que pateix una malaltia genètica ocular que li està provocant una ceguera progressiva, Morten no vol veure’s limitat per la seva ceguera i ha pensat en els nens que estan en la mateixa situació que ell.

La Unió Europea de Cecs, ja fa temps que està advertint que el sistema de lectura Braille corre el perill de desaparèixer com a conseqüència de les noves tecnologies, com l’àudio liibre o els programes d’ordinador amb veu. Amb aquestes facilitats pocs nens cecs, aprenen Braille actualment.

La idea va sorgir d’una proposta que van fer dues associacions de cecs una de Dinamarca, l’any 2011 i l’altre del Brasil el 2017.

A partir d’aquí es va començar a desenvolupar la idea i actualment s’està fent una prova pilot en Dinamarca, Brasil, Regne Unit i Noruega. Està previst que arribi als mercats de tota Europa l’any 2020, el paquet sencer portarà 250 peces que cobreixen l’alfabet complet en Braille, els números del 0 al 9, símbols matemàtics i jocs interactius.

Tags: Lego Braille

Notícies semblants: