ESPORTS

Sabeu per què la samarreta del Barça és blaugrana?

Hi ha diverses hipòtesis al voltant dels colors blaugrana de la samarreta del Barça, alguns afirmen que eren els colors del Basilea, club on va jugar Joan Gamper, fundador del FC Barcelona l’any 1899.

Però altres afirmen que el veritable motiu que el Barça adoptes aquests colors van ser dos germans, Frederick i Ernest Witty, que també van participar molt activament en les reunions que va haver-hi per la fundació del club, concretament una en la que es va decidir el color de la samarreta, que es va fer el 13 de desembre de 1899.

Els germans Witty van estudiar a l’escola Merchant Taylors, en Crosby (Liverpool) i els colors vermell i blau eren els de l’equip de rugbi de l’escola, on ells havien jugat.

Els primers partits que va jugar el Barça ho va fer amb una samarreta blaugrana, però el pantaló era blanc, totalment impensable avui en dia.

Altres teories apunten que era el color dels llapis de fuster que hi havia en aquell temps, aquells que eren per un costat blau i per l’altre vermell, altres que eren els colors del cantó suïs on va néixer Joan Gamper, però la hipòtesi més acceptada de moment, és la dels germans Witty. Potser algun dia sortirà a la llum nova documentació que ens desmenteixi aquesta idea.

Actualment estem acostumats que el Barça llueixi diferents equipacions, però els colors blaugranes del seu inici, segur que no els abandonarà mai.

Tags: BARÇA, Samarreta

Notícies semblants: