ESPORTS

Les noies del Barça fan història – Finalistes de la Champions League

Al FC Barcelona masculí encara li falten dos partits per saber si arribarà a la final de la Champions Leage, però el femení li ha passat pel davant i ja està classificat per la final que es jugarà al Ferencváros Stadium de Budapest el pròxim 18 de Maig, contra l’Olympique de Lyón.

El Barça femení és el primer equip espanyol en classificar-se per una final de la Champions, després de guanyar-li al Bayern al Mini Estadi per 1-0.

El Barça femení es va fundar l’any 1988, sota el nom de Club Femení Barcelona i junt amb altres 8 equips van fundar la primera Superlliga la temporada 1988-1989.

El futbol femení espanyol no havia posat un peu a Europa fins que ho va fer el Barça l’any 2014, fins aleshores els grans clubs femenins d’Europa eren Alemanya, Suècia, Anglaterra i França.

En tres anys ja van aconseguir classificar-se per a semifinals la temporada 2016-2017 i ara han fet un pas més, ja estan a la final. Aquest any podem aconseguir un doblet de futbol a la Champions League.

Esperem que algun dia el futbol femení tingui el mateix reconeixement que el masculí, sembla que les noies del Barça estan treballant de valent per aconseguir-ho.

I si dissabte a la nit celebràvem el títol de lliga dels nois amb l’himne del millor club del món, ara celebrem la victòria de les noies amb el mateix.

 

Tags: BARÇA, femení

Notícies semblants: