L’Hospital del Mar torna a ser pioner a Europa

Si fa un mes ús donàvem la notícia que l’Hospital del Mar va ser el primer centre hospitalari d’Espanya a tractar una l’epilèpsia i tumors cerebrals amb cirurgia làser, ara tenim un altre bona notícia al seu voltant.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia ha estat el primer hospital d’Europa a trasplantar tendons de pares a fills, en lesions de genoll.

Darrerament com a conseqüència de la pràctica esportiva, han augmentat les lesions de lligaments de genoll entre els joves i l’Hospital del Mar ha implementat una nova tècnica per reparar el lligament creuat anterior (LEA) de genoll.

Aquesta tècnica pionera a Europa està basada en el trasplantament d’un tendó isquiotibial d’un dels pares al fill lesionat, així es poden obtenir empelts de la mida adequada i es garanteix la compatibilitat dels teixits evitant el rebuig.

L’Hospital afirma que per evitar un futur trencament o alteracions, com ara desviacions i discrepàncies en la longitud final, la tècnica quirúrgica inclou la preservació dels cartílags de creixement i evita la interrupció prematura del creixement de l’extremitat afectada.

Aquesta tècnica s’havia utilitzat a Austràlia l’any 2013, però a Europa el primer a posar-la en practica a estat l’Hospital del Mar.

Continuem confiant en els grans professionals de la nostra sanitat pública.

Tags: Hospital del Mar

Notícies semblants: