PortAventura Dreams, un projecte solidari per a nens amb malalties greus.

La Fundació PortAventura ha creat un nou projecte solidari, per aquest any 2019, una iniciativa pionera a Europa. Es tracta d’una vila dins del ressort, que oferirà allotjament gratuït a les famílies amb nens que pateixin una malaltia greu, perquè durant l’etapa de la malaltia puguin gaudir d’una experiència d’oci que els ajudi a superar els moments difícils pels quals estan passant.

Serà un espai de 8.850 m² dins el recinte de PortAventura World, que constarà de sis habitatges de 130 m², totalment adaptats i que podran allotjar a sis famílies cada setmana.

En principi serà per a nens i nenes d’entre 4 i 17 anys que tinguin o hagin patit alguna malaltia greu recollida en el llistat que elabora el Ministeri de Sanitat. Un comitè independent format per metges, assistents socials, altres experts i amb la col·laboració de la Creu Roja, seran els encarregats de triar a les famílies. Cada any podran gaudir d’aquesta experiència 168 famílies.

En total la inversió serà de 4 milions d’euros destinats a crear un espai que ja ha començat a construir-se, diferent, lúdic, però plenament adaptat per aquests nens i nenes, que per la seva discapacitat o malaltia no poden gaudir dels espais normals d’oci, amb l’objectiu que aquesta experiència els aporti un efecte positiu des del punt de vista psicològic en la seva recuperació i també és una forma de donar suport a les seves famílies.

Per desenvolupar aquest projecte, a més de la col·laboració de la Creu Roja, també han establert una sòlida xarxa de col·laboradors, com l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i altres hospitals matern-infantils de tota Espanya.

Una bona iniciativa per fer més feliços aquests nens i nenes, encara que tan sols sigui per uns dies. Segur que els ajudarà a superar la seva malaltia o almenys a portar-la una mica millor.

 

Tags: PortAventura Dreams

Notícies semblants: