Cola-Cao compleix 75 anys – Sabíeu que va néixer a Barcelona?


3

El famós cacau soluble va néixer ara fa 75 anys en un petit local del barri de Gràcia de la mà de dos joves emprenedors, José M. Ventura i José Ignacio Ferrero, en plena postguerra amb moltes deficiències d’alimentació, va ser quan els dos creadors van pensar que elaborant un cacau soluble per posar a la llet, els nens se la prendrien millor. L’any 1945 van registrar la marca Cola-Cao i un any després va sortir al mercat.

La recepta de com s’elabora el Cola-Cao, és tan secreta com la de la Coca-Cola, ha estat invariable des dels seus inicis a Gràcia fins al que fan ara a la planta de Parets del Vallès. L’últim pas del seu procés d’elaboració es fa en una àrea restringida a unes poques persones que coneixen el secret i que prèviament han signat un rigorós contracte de confidencialitat.

Per celebrar el 75è aniversari, l’empresa Idilia Foods, nascuda després de l’excisió de Nutrexpa i que conserva la propietat de la marca, vol compartir amb tots nosaltres un petit secret. La majoria de cacaus solubles que hi ha al mercat són més solubles que ColaCao i això és com a conseqüència de què el cacau que utilitzen en la seva elaboració és cacau natural, recol·lectat a mà, assecat al sol, torrat, premsat, sense cap additiu ni sotmès a cap procés químic d’alcalinització, com fan altres marques.

Tot aquest procés natural és el que fa que ColaCao formi aquests grumolls que no es desfan en llet freda, tan característics de la marca i que cadascú se’ls menja de forma diferent. Moltes vegades per prendre un got de llet amb Cola-Cao fem tot un ritual, uns posen primer la llet, altres després, uns l’estrenyen contra el vidre del got formant un motlle i tirant la llet a dins, però sempre sorgiran aquells petits grumolls que no remenarem per poder gaudir d’ells.

Actualment la marca Cola-Cao és la líder en vendes de cacaus solubles al nostre país, estimant-se que es prenen 50 gots de llet amb Cola-Cao cada segon.

Per celebrar l’aniversari han llençat al mercat dos nous productes, destinats a persones adultes, el Cola-Cao Noir i el Cola-Cao Pur

Al llarg d’aquests 75 anys, han fet grans campanyes publicitaries, però sens dubte la més famosa és la que tots els que ja tenim una edat recordarem amb nostàlgia, la cançó del “Negrito de Cola-Cao, us deixem amb ella per recordar la nostra infància.

 


T'agrada? Compartiex-ho!

3

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
7
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.