Un Convent de monges i Escola, paret per paret amb un Club de Cànnabis, en ple centre de Barcelona.

Encara que sembli mentida, en ple centre de Barcelona, al carrer Sepúlveda 65 existeix un dels clubs de cànnabis més popular de la ciutat, el Sweet Oil, fins aquí res especial, si no fos perquè les seves veïnes del costat són unes monges que viuen al convent de les Salesianes i que estan a càrrec de l’escola Maria Auxiliadora, ubicada en el mateix edifici.

Les religioses afirmen que cada matí quan obren les portes de l’escola, hi ha una fort olor a marihuana, se senten intoxicades, tant elles com els 300 alumnes que acudeixen cada matí a classe.

Tant els pares com els veïns i la congregació han fet gestions per aconseguir el tancament del Sweet Oil, sense cap èxit fins al moment. L’ajuntament de Barcelona argumenta que no pot precintar el local, perquè aquest ja estava obert abans de l’entrada en vigor de l’ordenança municipal aprovada el 2016 i per la qual es regula que no pot existir un club d’aquestes característiques a menys de 100 metres d’una escola i en el cas de barris amb carrers estrets, com Ciutat Vella o Gràcia, la distancia és de 150 metres.

A banda de les olors a marihuana, també denuncien el trànsit de persones i turistes que a més, generen sorolls i ho consideren un perill pels nens, encara que s’ha de ser soci per poder entrar al local, molts turistes es fan socis al moment, sense necessitat de ser convidats per ningú.

Ja sabem que aquests clubs són totalment legals i estan rigorosament regulats, però els veïns no tenen per què patir les conseqüències dels seus hàbits i molt menys com en aquest cas quan els perjudicats són nens.

Tags: cànnabis, Convent

Notícies semblants: