Els Cinemes Verdi, asseguren el seu futur comprant l’edifici.

Per conèixer la història dels Cinemes Verdi ens hem de remuntar a l’any 1911, quan una petita sala de cinema va obrir amb el nom de Trebol, per a després, l’any 1926 anomenar-se “Salón Ateneo Cine” i més tard canviar a Cinema Verdi, nom que ha perdurat fins avui.

Al llarg de tots aquests anys han tingut èpoques de tancament, la primera va ser com a conseqüència de la guerra civil, l’any 1938 va tancar i no va tornar a obrir les seves portes fins al 1944, la segona va ser l’any 1963 quan va estar tancat uns mesos.

Amb l’arribada de les noves tecnologies va començar la decadència de moltes sales, però sempre han sabut actualitzar-se i sobreviure fins als nostres dies. L’any dels Jocs Olímpics celebrats a Barcelona, el 1992, va ser quan van obrir les cinc sales que coneixem avui i el 1995 van inaugurar els nous Verdi Park.

Els Cinemes Verdi, sempre han estat en règim de lloguer de l’edifici ubicat al carrer Verdi, 32 de Barcelona, ara la productora “A Contracorriente Films” ha comprat l’edifici per garantir la continuïtat dels cinemes i evitar el tancament per modificacions en el contracte d’arrendament o inclòs el fet d’haver d’abandonar l’edifici.

Amb aquesta compra, que s’ha pogut dur a terme, gràcies al finançament de l’Institut Català de Finances i el Banc Triodos, les dues entitats van signar, l’any passat, un acord per impulsar projectes socials, culturals i mediambientals que generin valor afegit i suposin un impacte social positiu en la societat, com pot ser el dels Cinemes Verdi.

La productora ha anunciat que amb la compra de l’edifici s’inicia una nova etapa que aportarà més estabilitat i permetrà una millor planificació pel futur. A més de continuar amb el seu costum de projectar pel·lícules independents en versió original, també aprofitaran per adequar les instal·lacions per adaptar-les a les necessitats i demandes del públic.

Tags: Cinema, Verdi

Notícies semblants: