Drons Espantaocells als arrossars del Delta de l’Ebre

Els pagesos dels arrossars del Delta de l’Ebre estan fent proves amb un dron per veure si és eficaç per lluitar contra els ocells que es mengen el gra, especialment contra els flamencs, ja que aquestes aus de color rosat, en una hora poden acabar amb una plantació d’arròs.

Fins ara estàvem acostumats a veure els clàssics espantaocells o el llançament de petards quan un cultiu es veia envaït per les aus, ara amb les noves tecnologies, veurem sobrevolar drons-espantaocells.

Segons ha explicat un tècnic de l’empresa Ebredrone, primer es fa un vol de reconeixement per fer un recompte de les aus que hi ha sobre un camp o arrossar, per a després dirigir-se cap als flamencs o altres ocells i aquests en veure’s amenaçats marxen.

De moment només poden operar de dia, ja que estan pendents de l’autorització administrativa per poder sobrevolar a les nits.

Segur que els pagesos estaran força contents amb aquesta nova tecnologia, els que segur no ho estaran tant son els ecologistes, ja que no deixa de ser un atac contra les aus, però davant d’aquesta disjuntiva que s’ha de prioritzar, l’arròs o l’espai natural on viuen les aus? Vosaltres mateixos podeu fer la reflexió, penseu i opineu.

Tags: Drons espantaocells

Notícies semblants: