NATURA

Col·lapse al Cim de l’Everest – La imatge mai vista.

Dimecres passat vam poder observar una imatge insòlita i que mai ens haguérem esperat veure. Col·lapse, caravana, embús, etc., per pujar al cim més alt del món, l’Everest de 8.848 metres.

Més de 250 persones van sortir la nit del dimarts del Camp base a 7.900 metres per començar la pujada al cim, el que va provocar una cua en un pas estret del vessant proper al cim.

Els alpinistes van estar unes quantes hores esperant per pujar i dos d’ells, de 55 anys, van resultar morts durant la baixada, després d’haver aconseguit trepitjar el cim més alt del planeta, Donald Lynn Cash dels Estats Units i Anjali Kulkarni de l’India.

Quan la vida depèn de l’oxigen, a 8.000 metre d’alçada cada minut és molt important i haver de fer cua durant hores pot suposar la mort. Amb aquestes dues noves defuncions, ja són cinc els que han perdut la vida al llarg d’aquesta temporada.

La gran afluència d’alpinistes en aquestes dates és conseqüència del fet que aviat canviaran les condicions meteorològiques que faran més difícil l’ascens.

Tags: Col-lapse, Everest

Notícies semblants: