El primer Ferri amb Emissions Zero inaugurat per Grimaldi al Port de Barcelona.

La naviliera Grimaldi va presentar ahir dilluns al port de Barcelona, el primer ferri de la Mediterrània que opera amb zero emissions quan està atracat a port. El Cruise Roma va arribar procedent de les drassanes de Palerm on van fer les obres d’adaptació.

En aquest procés, la naviliera també ha adaptat un altre dels seus ferris, el Cruise Barcelona, els dos vaixells enllacen Barcelona amb Porto Torres i Civitavecchia (Roma), està previst que el Cruise Barcelona arribi a la ciutat comtal el pròxim 25 de juny.

L’operació de remodelació dels dos vaixells ha consistit a allargar 29 metres la seva eslora, el que els permetrà augmentar la seva capacitat fins als 3.500 passatgers, 271 automòbils i incrementar fins a 3.700 metres lineals per donar més capacitat per a camions i autocars.

Per fer aquesta adaptació es van tallar i separar en dues parts cada vaixell, van afegir una part nova al centre i es van tornar a ajuntar totes les parts.

La Companyia ha invertit un total de 80 milions d’euros, 40 en cada ferri. S’han incorporat bateries de liti que es recarreguen mentre estan navegant i també mitjançant panells solars, un altre dels avantatges és que consumiran menys carburant, ja que amb l’aplicació d’una pintura de baixa rugositat al casc, es redueix la fricció amb l’aigua.

També s’han instal·lat dues depuradores a cada vaixell, per purificar els gasos d’escapament i així reduir les emissions de partícules fins a un 80%.

La naviliera pretén anar adaptant els 125 vaixells de la seva flota, en el 2020 esperen que ja siguin 6 els creuers adaptats i naturalment els de nova fabricació ja ho faran amb aquestes característiques.

Tot el que suposi menys emissions i lluitar contra el canvi climàtic, sempre serà una gran notícia per a tots.

Tags: Ferri

Notícies semblants: