CIUTATS

Sabeu quin és el carrer més car d’Espanya? I el més transitat de Barcelona?

Barcelona té el carrer més car de tota Espanya respecte a lloguers dels locals comercials i no és el Passeig de Gràcia com segurament hem pensat tots, és l’avinguda del Portal de l’Àngel.

No queda ni un local vuit, tots els 58 que hi ha al llarg del carrer, estan ocupats, és l’únic carrer de la capital catalana que no té cap local disponible. El preu del lloguer comercial del carrer se situa en 275 € per m², metre que al passeig de Gràcia es queda en 245 € per m².

El fet que el lloguer dels seus locals comercials sigui el més alt de la ciutat i d’Espanya és conseqüència de què és un carrer molt transitat, concretament ocupa la segona posició en afluència de públic de la ciutat, cosa que suposa un gran atractiu per les grans marques comercials.

Barcelona és una de les ciutats en la que les grans marques internacionals trien per obrir la seva primera botiga en el nostre país i això podem observar al Portal de l’Àngel, en ell s’han instal·lat les principals, com Cortefiel, El Corte Ingles, Zara, Benetton, Massimo Dutti, Pull&Bear, Mango o Bershka, aquesta última, aquesta tardor abandonarà la zona deixant pas a Desigual.

Si el Portal de l’Àngel és el més car de la ciutat, la primera posició pel que fa a afluència de públic és el carrer Portaferrissa, amb més de 12.000 visitants diaris. En ser tan proper pot ser considerat com la continuació del Portal de l’Àngel.

Tot aquest auge comercial d’aquest carrer tan emblemàtic de Barcelona va començar quan als anys 70 es va convertir en zona de vianants, el que va suposar un atractiu més per la gent. Durant el temps de rebaixes o festes nadalenques, els dissabtes a la tarda és pràcticament impossible circular per ell.

Tags: Portal de l'Àngel

Notícies semblants: