Catalunya, de nou capdavantera en el turisme que rep l’Estat espanyol.

En els quatre primers mesos de l’any el destí preferit dels estrangers que han visitat Espanya torna a ser Catalunya.

Dels més de 21 milions de visitants que ha tingut l’Estat, des de gener fins a l’abril, el 23,4% ha triat les ciutats, les platges o les muntanyes catalanes per passar els seus dies de descans. Seguint a Catalunya, trobem a Andalusia amb un 15,9% i les Illes Canàries amb un 15,4%. (Dades facilitades per l’INE).

En aquests quatre mesos a Catalunya ens han visitat un total de 4.677.105 turistes estrangers, un 6,8% més que l’any anterior, el que ha suposat uns ingressos d’1.653.000 €, un 9,4% més que l’any passat.

Pel que fa a pernoctacions l’estada mitjana se situa de quatre a set nits, majoritàriament en hotels, encara que l’allotjament en apartaments de lloguer està experimentant un creixement aquests darrers anys.

I si parlem del mitjà de transport preferit pels estrangers per arribar al nostre país, el cotxe està a la baixa, continuant l’avió en primer lloc i el tren en segona posició.

Respecte a Barcelona capital l’any passat va ser la ciutat que més turisme de reunions, fires i congressos va tenir l’Estat espanyol, amb un impacte econòmic d’1,9 milions d’euros.

Tags: Catalunya, Turisme

Notícies semblants: