Messi i Josep Carreres fan pinya per lluitar contra la leucèmia infantil.

Leo Messi, finançarà durant dos anys una investigació sobre la leucèmia infantil. La Fundació Leo Mesi i la Fundació Josep Carreras de lluita contra la Leucèmia han signat un acord de col·laboració durant dos anys, per portar a terme un projecte d’investigació d’un tipus de leucèmia infantil poc comuna, sota el lema “Cap nen amb leucèmia”.

La finalitat d’aquest projecte és investigar per trobar un tractament per aquest tipus de leucèmia infantil, que afecta principalment a nadons i nens de menys d’un any, amb un mal pronòstic i poca supervivència.

La leucèmia limfoblàstica aguda de tipus B representa la majoria dels càncers infantils i té un grau alt de curació (85%), però hi ha un altre amb pronòstic més greu en el cas dels lactants, que afecta uns 6 nens a l’any a tota Espanya i aquesta és la que es vol estudiar amb aquest projecte finançat per la Fundació Leo Mesi.

No hi ha gaires estudis fets al voltant d’aquest tipus de leucèmia, encara es desconeixen les causes i la malaltia acostuma de desenvolupar-se a través del sistema nerviós el que fa que el grau de curació sigui molt baix.

Gràcies a la solidaritat de la Fundació Leo Mesi, el laboratori del Dr. Menéndez de l’Institut contra la Leucèmia Josep Carreras amb la col·laboració del Campus Clínic (UB), podran investigar la malaltia amb la finalitat de trobar un tractament que no la faci tan latent.

Tags: Mesi

Notícies semblants: