Els Premis Nacionals de Gastronomia 2019

Ahir a la nit es va fer la gala d’entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2019 que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Els premis es van lliurar durant un sopar que es va celebrar a la Llotja del Mar i que va tenir com a mestres de cerimònia a Laura Rosel i Antoni Bassas.

Els grans triomfadors de la nit van ser:

Pau Arenós i Cristina Jolonch, periodistes especialitzats en gastronomia, del Periódico i La Vanguardia respectivament.

Joan Carles Ibañez, cap de sala del restaurant Lasarte de Barcelona que també havia treballat al Racó de Can Fabes.

Rafa Zafra va rebre el premi Revelació 2019. El sevillà, ex del Bulli i la seva parella Anna Gotanegra regenten el restaurant Estimar al barri Gòtic de Barcelona.

Fina Puigdevall va ser la gran triomfadora de la nit en obtenir el Premi Nacional de Gastronomia 2019. La Fina és la xef i propietària del restaurant Les Cols d’Olot a la Garrotxa, que té dues estrelles Michelin.

L’encarregat del sopar va ser el Premi Nacional de Gastronomia 2018, el xef Joel Castanyer del restaurant La Boscana de Bellvís al Pla d’Urgell, consistent en Espardenyes amb caviar d’esturió, Fetge d’ànec amb gingebre i llima, Conill amb caragols, Cabrit al vi negre i de postres Pera de Lleida amb gelat de iogurt.

Tags: Gastronomia, Premis

Notícies semblants: