Barcelona triada per acollir un dels supercomputadors més potents d’Europa

Fa poc més de dos mesos us donàvem la notícia que el Barcelona Supercomputing Center, s’havia presentat com a candidat per allotjar un dels supercomputadors més potents d’Europa, avui la Unió Europea ha decidit triar la capital catalana per instal·lar-lo.

Junt amb Itàlia i Finlàndia, Barcelona tindrà un dels tres centres de computació d’alt rendiment d’Europa, el que suposa la inversió més gran de la UE en recerca a l’Estat espanyol. Altres països que acolliran instal·lacions, però de menys abast són, Bulgària, Txèquia, Luxemburg, Portugal i Eslovènia.

El supercomputador que s’instal·larà a Barcelona serà capaç de fer 150.000 milions de càlculs per segon i estarà entre els 10 més potents del món, quatre o cinc vegades més potents que els existents actualment.

Aquests grans supercomputadors donaran suport al desenvolupament d’aplicacions majors en el terreny de la medicina personalitzada, el disseny de materials, la bioenginyeria, la predicció meteorològica o el canvi climàtic.

En els pròxims mesos se signaran els acords i es preveu que entrin en funcionament durant la segona meitat de l’any 2020. Totes les inversions en el nostre país són ben rebudes, ja no sols per la importància que té la investigació i recerca, sinó perquè també suposen la creació de llocs de treball i creixement econòmic.

Tags: Supercomputador

Notícies semblants: