Creen un Videojoc per “Ramblejar” – Passejar per les Rambles barcelonines

El “Rambling” és un nou videojoc o més ben dit una mena de gimcana virtual, per recuperar l’esperit que tenien les nostres Rambles barcelonines del segle passat, que no era altre que “Ramblejar”. Una Rambla on convivien els veïns de tota la ciutat, amb la gent de l’espectacle, els turistes i fins i tot amb els marines nord-americans.

Com deia Maria Aurèlia Campmany:

“La Rambla pertany a tota Barcelona, a qualsevol veí de qualsevol racó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era… La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa”.

Aquest és l’esperit que es vol recuperar de les Rambles i per això l’Associació d’Amics de la Rambla està participant amb PlayVisit i Advanced Leisure Services, en la creació del videojoc-gimcana al que han batejat com a “Rambling“.

No es tracta d’un videojoc tradicional per jugar al sofà de casa, és un joc que ens obliga a caminar, millor dit passejar per la Rambla. Els que coneixeu el Pokemon Go, que tan popular s’ha fet darrerament, us podreu fer una idea de com serà el “Rambling“.

Per jugar ens haurem de desplaçar fins a la Rambla, no cal que ens descarreguem cap joc, simplement quan arribem haurem d’habilitar la geolocalització del nostre telèfon i a partir d’aquí el mateix joc ens proposarà reptes a fer al llarg de la Rambla, cada prova que superem passarem de pantalla i si les superem totes, al final tindrem una recompensa, un petit obsequi.

El joc es divideix en tres apartats en funció de la ruta que triem. L’inici del joc, independentment de la ruta, començarà al Palau Moja ubicat a la cantonada amb Portaferrissa.

  • La Ruta Nostàlgica que ens rememora la Rambla del passat, amb tota la seva esplendor.
  • La Ruta Cultural que ens guiarà per conèixer el seu patrimoni.
  • La Ruta Canalla que ens ensenya aquells aspectes més estrafolaris, extravagants o pintorescos que tenia la vida a la Rambla.
Palau Moja – Rambla cantonada Portaferrissa

El que pretén el joc és recuperar la Rambla de la gent, del turista, dels botiguers, aquella Rambla a la qual Federico Garcia Lorca li dedicava aquestes paraules:

“La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del añola única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidosabundante de brisashermosa de encuentrosantigua de sangre, la Rambla de Barcelona”.

Actualment la Rambla està molt massificada, principalment per turistes i els veïns de la ciutat han abandonat aquell costum del segle passat de sortir de casa simplement per passejar per la Rambla, comprar el diari de bon matí, seure en un bar a fer el vermut o simplement “Ramblejar”.

La Rambla al segle passat.

Un altre dels problemes de l’actual Rambla, és la delinqüència i la droga, el que fa que la gent sigui més reticent a fer un tomb per ella.

Durant la passada legislatura s’havien d’haver fet obres que van quedar ajornades. El projecte de la nova Rambla conté un únic carril per la circulació de vehicles, un de pujada i un altre de baixada, unes voreres més amples de tres metres i al llarg de tota la Rambla està previst que hi hagi tres places, al Palau Moja, al Liceu i al Pla del Teatre.

Tags: Rambla, Ramblejar, Rambling

Notícies semblants: