L’Olla de Núria – Per primer cop, retransmessa en directe per TV3

El Puigmal 2913 m

L’Olla de Núria és una cursa de muntanya en la qual no es trepitja ni un pam d’asfalt i que pretén defensar i reivindicar l’esport català i de Catalunya al món.

Amb un total de 21,5 quilòmetres de recorregut, com si fos mitja marató, però per alta muntanya en què la major part del recorregut es fa a una altitud de més de 2.700 metres.

Hi ha diverses categories de l’Olla de Núria que se celebren aquest cap de setmana:

L’Olla Vertical (IV Edició): Es fa el dissabte sortint del Santuari de la Mare de Déu de Núria (1.960 m) per arribar al Puigmal (2.909 m). Una cursa de pocs quilòmetres, però molts metres de desnivell. Una distància de 3,78 quilòmetres amb 986 m de desnivell positiu.

Santuari de la Mare de Déu de Nuria

La Reolla (II Edició): La Reolla és una combinació de la cursa L’Olla Vertical que se celebra el dissabte i L’Olla Clàssica que es fa el diumenge. És una cursa per aquells agosarats que vulguin fer un total de 25,30 quilòmetres amb 3.000 m de desnivell positiu en menys de 24 hores.

L’Olla Clàssica (XIII Edició): Se celebra el diumenge i consisteix en la pujada fins al Puigmal (2.913 m) i posterior baixada des del Pic del Segre (2.809 m), passant pel Coll de Finestrelles, on hi ha un control de pas de la cursa, pujada al Pic de Finestrelles (2.827 m) per seguir fins al Coll i Pic d’Eina, Pic de Noufonts on hi ha el següent control al Coll de Noufonts (2.651 m), nova pujada fins al Coll de Noucreus (2.799 m) i en el últim tram passen pel Puig de Font Negre (2.727 m), per acabar al Pic de l’Àliga (2.472 m).

 

L’Olla Junior (VII Edició): Diumenge al matí, s’ascendeix fins al Puigmal (2913 m) fent el mateix recorregut que l’Olla Clàssica, però acabant amb una baixada vertiginosa des del Pic del Segre (2.809 m) passant pel Coll de Finestrelles. Un total de 12,5 quilòmetres però amb un gran desnivell que fa que tingui més dificultats, però ja sabem que el jovent pot amb ella.

L’Olleta de Núria (IX Edició): Si de grans volem fer una bona Olla, haurem de començar de ben petits. Aquesta categoria és per nens i infants des dels 4 fins als 15 anys i també se celebra el diumenge.

Aquest any L’Olla de Núria, tindrà un nou protagonista, TV3 que per primer cop farà la retransmissió de la cursa en directe, un nou repte de la cadena pública de televisió catalana, apostant per retransmetre noves facetes de l’esport, anant més enllà del futbol i altres esports més populars.

La setmana passada Esport 3 ja va oferir una cursa de muntanya del País Basc, la de ZegamaAizkorri a Biscaia, però aquest diumenge per primer cop retransmetran una cursa de muntanya celebrada al nostre país.

De 8,45 h a 12 h, podrem veure en directe l’Olla de Núria, per TV3, Esport 3 i després també estarà disponible a TV3 a la carta.

Tags: L'Olla de Núria

Notícies semblants: