Júpiter més a prop de la Terra.


Aquesta nit hem pogut observar Júpiter molt més brillant de l’habitual i és perquè la seva posició ha estat la més propera a la terra en els darrers cinc anys.

En ser el planeta més gran del sistema solar, normalment ja el podem veure a simple vista sense necessitat de cap telescopi, però aquesta nit passada i durant uns dies el podrem observar més gran, més lluminós i més a prop de la terra.

Aquest fenomen és conegut com a “oposició” i és perquè Júpiter se situa en un punt completament oposat al sol i la Terra en mig de tots dos, formant els tres una completa alineació.

Nosaltres el podem observar molt més brillant, perquè a l’estar alineat amb el sol, està permanentment il·luminat, i més gran perquè està 18 milions de quilòmetres més a prop que l’any passat en aquestes mateixes dates. La distància estimada és de 640 milions de quilòmetres

També es poden observar 4 de les llunes que orbiten al voltant de Júpiter, això sí, en aquest cas ens farà falta un telescopi, ja que a simple vista no les detectarem.

Naturalment el millor lloc per observar aquests fenòmens és un lloc allunyat de la contaminació lumínica de les grans ciutats.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
3
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.