Cues de més de 250 persones per pujar a l’Aneto

Refugi de la Renclusa als peus de l’Aneto.

Fa pocs dies vam veure una imatge al cim de l’Everest que va fer la volta al món en veure la caravana d’alpinistes que es formava per arribar al cim, ara veiem una molt més propera, als Pirineus.

El dissabte passat 1 de juny es va formar una cua de més de 250 persones per pujar a l’Aneto el pic més alt dels Pirineus amb 3.404 metres d’altitud, que el muntanyer Manuel Yera va plasma a la imatge que veieu del pas de Mahoma.

Davant aquest auge de l’esport de muntanya, potser seria hora que les autoritats fessin alguna regulació al respecte abans que hàgim de lamentar-nos d’algun accident. No és molt recomanable que gent inexperta hagi de fer aquestes cues en una carena d’una muntanya i a més nevada.

Molts van girar cua en veure l’aglomeració de gent, però alguns dels que van arribar al Refugi de la Renclusa afirmen que estava ple per fer nit el dissabte.

L’alcalde de Benasque és partidari d’establir alguna regulació, tant per seguretat com per preservar el medi ambient de la muntanya, però la Federació Aragonesa de Muntanyisme és més partidària d’informar i formar, que no pas de regular.

https://twitter.com/AlfonsoClarimon/status/1137473748884434949

Tags: Aneto, cues

Notícies semblants: