Bones notícies pels al·lèrgics o intolerants a algun aliment. 

La cadena catalana de supermercats Bonpreu integra els seus productes en una App que escaneja el codi de barres del producte per detectar informació de possibles al·lèrgens que continguin.

Allergeneat és una aplicació per iOS i Android, creada amb l’objectiu de fer la vida més fàcil a les persones al·lèrgiques o intolerants a algun dels productes al·lèrgens que la llei exigeix als fabricants ressaltar en les seves etiquetes.

La idea de crear aquesta App va ser d’un dels seus fundadors, Quim Sanchez, enginyer de telecomunicacions, que cansat de passar-se hores en els supermercats llegint les etiquetes dels productes, perquè la seva parella és intolerant, com diu ell, a més de mil ingredients, va pensar a buscar una solució per no perdre tant temps en cada compra.

Amb la col·laboració de l’altre soci fundador, Fèlix Ribera, enginyer informàtic, es van posar a treballar fins que van crear Allergenat.

El funcionament de l’aplicació totalment gratuïta és molt fàcil, has de crear el teu perfil amb les teves sensibilitats, escanejar el codi de barres del producte i Allergeneat et diu si el pots consumir o no. Actualment en la seva base de dades hi ha més de 5.000 marques, amb un total de més de 120.000 productes.

Com més establiments, supermercats i mercats s’integrin en Allergeneat, més fàcil ho tindran les persones al·lèrgiques o intolerants a algun aliment per fer les seves compres. Ara ha estat Bonpreu el que ha fet un pas endavant integrant en Allergeneat, tots els productes que es comercialitzen en els seus establiments i esperem que molt aviat siguin molts més.

Tags: Alergies alimentaries

Notícies semblants: