FESTES

Per Corpus no us perdeu aquest costum tan barceloní: “L’Ou com balla”

Una de les tradicions barcelonines més popular en les dates de Corpus és la de l’Ou com balla. Encara que no se sap amb exactitud quin és el seu origen, ja es té constància del fet que al segle XVI els escolanets de la Catedral de Barcelona ho feien.

Una de les versions respecte a l’origen apunta que era una distracció dels nobles per no avorrir-se mentre esperaven que passes la processó del Corpus, un altre amb més simbolisme diu que és una exaltació de l’eucaristia, on l’ou representa l’Òstia consagrada damunt un calze representat per la font d’on surt el brollador d’aigua.

Sigui quin sigui el seu origen el que és segur que des del 1637 la setmana del Corpus es fa L’Ou com balla al claustre de la Catedral de Barcelona. Es buida un ou, es tapa el forat amb una mica de cera i es posa damunt el brollador de la font perquè vagi donant voltes sense caure. La font es guarneix amb flors, herbes i fruites, principalment cireres com simbolisme que la primavera està en el seu màxim esplendor. 

La tradició que va començar a la Catedral de la Ciutat Comtal, es va anar estenent per altres jardins, patis o esglésies de la ciutat, fins arriba als nostres dies. Aquest any hi haurà molts llocs públics de Barcelona on podem observar l’Ou com balla, no us ho perdeu.

A Barcelona es fan diverses activitats per la celebració del Corpus. Aquí trobareu el programa complet i els llocs de la ciutat on podeu veure l’Ou com balla. 

 

L’OU COM BALLA DE LA CATEDRAL DE BARCELONA 2020

Tags: Barcelona, Catedral, L'ou com balla

Notícies semblants: