Catalunya podria acollir el segon Refugi de Dofins del món 

Un grup d’empreses està interessat a construir al nostre país un refugi per a dofins i d’aquesta manera acabar amb la captivitat que sofreixen aquests cetacis. Si el projecte és dur a terme, seria el segon del món, ja que existeix un a Baltimore als Estats Units.

Per fer-ho realitat els promotors d’aquesta idea han creat la plataforma Nova Eucària i un dels requisits que demanen per posar-ho en marxa és que la Generalitat de Catalunya aprovi una llei per eliminar els delfinaris que existeixen actualment i la prohibició de crear de nous.

Els creadors de Nova Eucària van acudir ahir al Parlament de Catalunya per intentar que tots els grups parlamentaris donin suport a la proposició de llei que demanen, que podria presentar-se al Ple del Parlament d’aquí a tres o quatre mesos.

El que pretén Nova Eucària és fer un refugi de grans dimensions, amb una zona acotada pels dofins on garantir la seva seguretat i la seva salut. També tindria usos educatius, però mai es convertiria en un Zoo o un delfinari com els que tenim actualment a Catalunya, el de Marineland a Palafolls, el d’Aquopolis a Coma-ruga o el mateix Zoo de Barcelona, que en total alberguen un total de 22 exemplars d’aquest cetaci.

Sembla que la societat està canviant la seva relació amb els animals, en el circ ja no actuen, hem abolit els toros, tenim molta més cura en com els tractem i si aquesta llei prospera, Catalunya s’equipararà a altres països que han prohibit els cetacis en captivitat com França, Alemanya o el Regne Unit.

Tags: delfinaris, Dofins

Notícies semblants: