Una Piràmide de vidre a les tres Xemeneies de Sant Adrià, la idea d’un Constructor-Actor egipci.

Un inversor egipci vol fer un Centre de Pau a les Xemeneies de l’antiga central tèrmica de Sant Adrià del Besòs, coronat amb una gran piràmide de vidre com la que hi ha al Museu del Louvre de París.

D’ençà que es va abandonar l’activitat industrial l’any 2011 a la central tèrmica, ha quedat un espai al litoral barceloní molt atractiu pels inversors principalment del sector de la construcció.

Ara un empresari egipci ha presentat un projecte per aprofitar les instal·lacions de la central i convertir-ho en un espai d’educació i pau, un referent internacional del foment de la cultura i la pau.

Mohamed Aly, propietari de la constructora Amlaak i actor reconegut al seu país, pretén crear un lloc de vincles entre Europa i Àfrica, quan veu les tres xemeneies li ve a la ment el Far d’Alexandria i aquesta és la idea que vol reflectir amb la construcció d’una gran piràmide de vidre com la que hi ha davant el Museu del Louvre de París.

Museu del Louvre – París

Les instal·lacions es convertirien en una universitat-museu del Mediterrani, que també podria allotjar fundacions o associacions com “La casa és gran i somniar és gratis”, el museu mundial de personal de pau de l’ONU o diverses oficines de seguiment de les 32 missions de pau que actualment té Europa en actiu a l’Àfrica.

Mohamed Aly ha presentat el seu projecte en un hotel de Barcelona, aprofitant per convidar als assistents a l’estrena en Gran Via 2 de la pel·lícula que ha produït i protagonitza. La gran piràmide i el centre de pau, estarien connectades amb la ciutat de Barcelona pel Camí de la Pau, una mena de passeig de la fama que aniria des de Colón fins a Sant Adrià, però en lloc d’estrelles del cinema el reconeixement seria per Premis Nobel.

 

S’estima que la inversió seria d’uns 700 o 800 milions d’euros i creuen que seria compatible amb els usos residencials que es preveuen en el Pla Director Urbanístic que està elaborant la Generalitat amb la construcció de 1.700 habitatges, comerços i hotels.

Per la Plataforma per a la conservació de les Tres Xemeneies aquesta xifra de construcció és excessiva, donada la gran massificació que ja té Sant Adrià, no volen activitats especulatives, apertura de locals d’oci nocturn que generin molèsties als veïns o perjudiquin més del que ja està al medi-ambient.

Tags: Piramide, Sant Adrià dels Besòs

Notícies semblants: