El futur Museu de l’Ermitage al Port de Barcelona

L’Ermitage de Sant Petesburg

D’aquí a dos anys la ciutat de Barcelona podria tenir una nova oferta museística, l’Ermitage de Barcelona, un projecte que ja fa anys s’està estudiant per ubicar-lo en la nova bocana del Port de Barcelona.

Encara que es tracta d’un projecte d’inversió privada, per dur-lo a terme cal el permís de les autoritats portuàries i el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona.

L’edifici del nou Ermitage estaria situat al costat de l’hotel W amb un disseny de l’arquitecte japonès Toyo Ito, distingit amb el premi Pritzker i si tot segueix el seu curs, podria obrir les seves portes la tardor de l’any 2022.

Aquesta idea ha estat ben rebuda per l’Associació de Veïns de la Barceloneta, ja que ho consideren un projecte integrador, que generarà llocs de treball i el més important de tot, que el museu atraurà un turisme cultural de qualitat, molt diferent del que té en l’actualitat.

El Museu de l’Ermitage de Sant Petersburg és una de les pinacoteques més grans i importants del món, si el projecte de l’Ermitage de Barcelona es fa realitat, es pagaran cinc milions d’euros en concepte de llicència per la cessió d’obres durant 50 anys i espera acollir 850.000 visitants en el seu primer any d’apertura per arribar als 1,5 milions en els 13 primers anys, xifra que rep actualment el Museu Dalí de Figueres.

L’Ermitage de Barcelona que estaria a la plaça dels Vents, tindria un total de sis sales, dues d’elles permanents, la més gran amb les obres de l’Ermitage rus i l’altre amb la col·lecció del mateix museu de Barcelona. Les altres sales seran per exposicions temporals i la sala de talents, la de la peça del mes i una sala crítica on es podrà debatre sobre les obres exposades.

L’Ermitage de Sant Petesburg
Tags: Barcelona, Ermitage

Notícies semblants: