El primer Parlament de les Dones al Parlament de Catalunya.

Avui el Parlament de Catalunya veurà ocupats els seus 135 escons exclusivament per dones, una imatge inèdita fins al moment, en la que podrem veure a les 60 diputades de l’actual legislatura, acompanyades de dones d’entitats feministes que ocuparan la resta dels escons.

Aquest projecte neix amb la col·laboració del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, obert a la participació d’entitats feministes i dones rellevants que junt amb les diputades estudiaran els necessitats de les dones en la societat actual, amb l’objectiu de facilitat la participació d’aquestes entitats en l’agenda política del país, perquè totes juntes treballin en l’elaboració de lleis i la reforma de les actuals.

No és fruit de la casualitat la data triada per fer el Primer Parlament de les Dones a Catalunya, avui 1 de juliol coincideix amb el 25è aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Beijing, d’on va sorgir aquesta iniciativa. L’actual legislatura del Parlament de Catalunya té com una de les seves prioritats impulsar polítiques d’igualtat.

Es faran sis grups de treball que coincidiran amb els del Pla d’Acció de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Beijing.

1. Drets humans de les dones
2. Dret a l’educació i la cultura
3. Drets laborals i econòmics
4. Dret a la participació social i política
5. Salut i drets sexuals i reproductius
6. Dret de les dones i nenes a viure lliures de violències masclistes.

Altres estats com Portugal, Sud-àfrica o Montenegro ja fa temps han posat en marxa aquesta iniciativa i estan treballant pels drets de les dones que no és altre que la lluita pels drets humans.

Tags: Parlament Dones

Notícies semblants: