La Trinca celebra els seus 50 anys.

Miquel Àngel Pascual, Josep Maria Mainat i Toni Cruz – LA TRINCA

La Trinca el grup d’aquells tres joves de Canet, que als anys 70 van ser tot un fenomen musical amb les seves cançons crítiques sobre la societat i la política a través de l’humor i la paròdia, compleix 50 anys i ahir ho van celebrar a L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, amb un gran espectacle dedicat al seu millor disc, Festa Major.

L’espectacle anomenat Festa Major XXI va comptar amb la participació d’artistes del rock català actual tan importants com Cesk FreixasEdna Sey, Guillem Roma, Ju, Marc Bala i Llorenç Orriols (Mareta Bufona) i Senyor Oca.

Festa Major va ser un dels seus grans èxits i així s’ha reflectit en el seu espectacle d’aniversari. Festa Major recull el comportament de la gent durant les festes majors de la Catalunya dels anys 60 del segle passat.

Josep Maria Mainat, Miquel Àngel Pascual i Toni Cruz, els tres nois de Canet van publicar un total de 38 discos en els seus 20 anys de trajectòria musical, per després passar a convertir-se en una productora de televisió, Gestmusic, amb programes de grans èxits televisius.

No fa gaire temps que el trio es va tornar a reunir per pujar a l’escenari en un míting final de campanya de Junts pel Sí (25/09/2015), on van adaptar la popular cançó “Volem pa amb oli” al moment actual, cantant “Volem ser lliures” o “Independència volem, si no ens la donen, l’agafarem”.

Aquest any han rebut la Creu de Sant Jordi, en honor als seus 50 anys de trajectòria. Recordem-los amb el seu gran èxit Festa Major.

Creu de Sant Jordi 2019

LLETRA DE FESTA MAJOR – LA TRINCA

Alegria, que és Festa Major.
Alegria, encetem la bota del racó.
Alegria, que és Festa Major.
Com cada any hem de matar el pollastre
i posar xampany dins el porró.
Apa, anem-hi, corre, vine, cuita.
Salta i balla, canta la cançó.

Tiruliruliruli, tiruliruliruló.
Avui matem el capó.
Tiruliruliruli, tiruliruliruló.
Avui és Festa Major.

Visca el pa, visca el vi,
visca la mare del meu padrí.

Alegria, que és Festa Major.
Alegria, perquè el nostre Sant és el millor.
Alegria, que és Festa Major.
Al matí tenim passada, missa, les sardanes
i havent dinat, migdiada, processó,
concert, castell de focs i ball a l’envelat.

Tiruliruliruli, tiruliruliruló.
Avui matem el capó.
Tiruliruliruli, tiruliruliruló.
Avui és Festa Major.

Alegria, que és Festa Major.
Com cada any hem de matar el pollastre
i posar xampany dins el porró.
Canviarem l’aixada pel pendó,
que avui és Festa … Festa Major.

VIDEOCLIP DE LA TRINCA – FESTA MAJOR

Tags: 50 anys, La Trinca

Notícies semblants: