La Torre Agbar tindrà un mirador com l’Empire State de Nova York.

Els propietaris de la Torre Agbar, Merlin Properties, tenen al cap la idea de fer un mirador a l’última planta de la Torre Glòries, encara que tothom la coneix com a Torre Agbar per ser la seu des de la seva inauguració l’any 2005, de la Companyia Aigües de Barcelona (Agbar).

El que pretenen els propietaris és donar-li un caire més turístic a aquest edifici tan emblemàtic de Barcelona, fent un mirador similar al que té l’Empire State de Nova York, que tothom que visita la ciutat no pot marxar sense visitar-lo, però sense interferir en el veritable ús que té l’edifici que és el d’allotjar oficines. 

Al centre l’Empire State de Nova York

La inversió prevista per fer-ho realitat és de 10 milions d’euros i entre les obres a realitzar es contempla treure els forjats de l’última planta. L’encarregada de les projeccions que s’oferiran durant la visita guiada, que començarà en un espai tancat abans de sortir al mirador, serà la productora Mediapro.

Des del cim de l’edifici es pot contemplar tota la ciutat i amb aquest projecte Barcelona tindrà un atractiu turístic més.  Els mateixos barcelonins segur que el visitarem sovint, però encara haurem d’esperar dos anys per fer-ho. 

L’emblemàtic gratacel de 145 metres de la Ciutat Comtal es va construir en la confluència de l’avinguda Diagonal amb el carrer Badajoz, inaugurant-se l’any 2005 com el tercer edifici més alt de Barcelona, darrere l’Hotel Arts i la Torre Mapfre, que no estan gaire lluny de la plaça de les Glòries.

Des dels seus inicis la Torre Glòries ha estat problemàtica per la seva estructura complicada de gestionar al ser de planta circular, ja que no era massa pràctica per allotjar oficines o hotels. A hores d’ara podem dir que la Torre Glòries o la més popular Torre Agbar ha trencat la maledicció de les Glòries (un espai de la ciutat de Barcelona que sempre està pendent de remodelacions o trobar el seu aspecte definitiu) i els seus propietaris han comunicat que no hi ha ni un pam disponible, totes les oficines estan llogades. 

Tags: Mirador, Torre Agbar

Notícies semblants: