NATURA

Quina temperatura tindrem a Catalunya l’any 2050 com a conseqüència del canvi climàtic?

La Revista científica PloS One ha publicat un estudi fet per experts de l’Institut Federal suís de Tecnologia de Zurich (ETHZurichSuiza), que recull la temperatura que tindran 520 ciutats de tot el món l’any 2050 i els resultats són bastant alarmants pel nostre país.

Un dels resultats d’aquest estudi és que en aquests 30 anys següents tot el planeta patirà un escalfament global i el clima serà molt diferent del que tenim actualment. El 77% de les principals ciutats del món tindran temperatures com les que ara tenen ciutats situades a 1.000 quilòmetres al sud d’elles, més a prop dels tròpics.

Tres exemples de com evolucionarà la temperatura en aquests 30 anys.

Segons aquest gràfic Madrid i Andorra tenen una situació molt més alarmant que nosaltres,  durant els mesos més càlids de l’any. Altres exemples són el de Londres que passarà a tenir la temperatura de Barcelona, Estocolm la de Budapest, o Milà la de Dallas.

Les ciutats que estan més a prop dels Tròpics no experimentaran tanta variació, però tindran períodes més llargs de pluges o séquia.

La finalitat d’aquest estudi és ajudar als governs a què prenguin mesures al respecte i comencin a estudiar com viurem d’aquí a 30 anys, per exemple és hora d’anar pensant quins cultius podrem tenir en cada territori, com gestionar les estacions d’esquí si no hi haurà neu o quins horaris de treball haurem de tenir a l’estiu.

En aquest Mapa Interactiu de Temperatures – Any 2050 podreu consultar les dades de les 520 ciutats estudiades.

Tags: 2050, Canvi Climàtic, Temperatura

Notícies semblants: