Avui celebrem el Dia Mundial de l’Emoji – Quants feu servir vosaltres cada dia?

Des de l’any 2014 el 17 de juliol és el Dia Mundial de l’emoticona, perquè el 17 de juliol?, perquè en les principals plataformes van utilitzar aquest dia per representar la icona de calendari.

Apple va ser la primera a fer-ho servir, l’any 2002 en una aplicació de calendari que precisament va sortir al mercat el 17 de juliol.

En aquests anys el tema ha anat evolucionant i cada companyia utilitza una data important per ells, com per exemple:

  • 24 de febrer – WhatsApp, el 24/02/2009 va incorporar-se a Facebook.
  • 21 de març – Twitter, el 21/03/2006 es va crear la Companyia.
  • 14 de maig – Facebook, aniversari de Mark Zuckerberg.

Si durant el segle XIX i XX la taquigrafia era un llenguatge universal, avui en dia podem afirmar que les emoticones s’han convertit en el llenguatge universal del segle XXI, amb ells substituïm paraules, no cal que parlem tots la mateixa llengua, amb ells ens entenem tots i podem expressar els nostres sentiments.

Cada any s’utilitzen més de 700 milions d’emoticones a Facebook i Twitter mou més de 250 milions mensualment.

L’organització encarregada de mantenir i actualitzar la llista d’emojis, com es coneixen popularment, és Unicode Consortium, una organització sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió de les més de 2.800 emoticones que tenen aprovats actualment, dividides en vuit categories.

Tothom pot demanar a Unicode Consortium la creació d’un emoji, si l’organització ho considera adient, el crea com va fer l’any 2016 amb la Paella Valenciana. Altres lluiten molt per aconseguir-ho i fins i tot creen vídeos, que es fan virals, demanant-lo, com en el cas de pernil ibèric o el dels amants del perfum, que han fet tot un decàleg de per què el perfum ha de tenir una emoticona.

 

Altres emoticones poden ser esborrades, per poca utilització o per estar limitats a un territori petit, com en el cas del llaç groc que demana la llibertat dels presos polítics catalans. Corren rumors que WhatsApp el vol eliminar i estan corrent missatges per les xarxes demanant que el mantinguin, de moment encara el podem utilitzar.

Tags: Emoticones

Notícies semblants: