El Concert que Pau Casals no va poder fer el 18 de juliol de 1936 per l’esclat de la Guerra Civil.

Pau Casals en un assaig – Foto: Pérez de Rozas / Arxiu Fotogràfic de Barcelona

El 18 de juliol de 1936 Pau Casals tenia previst celebrar un concert en el Palau de la Música de Barcelona, era el concert previ a la celebració de l’Olimpíada Popular que havia de començar l’endemà, però la ciutat ja estava plena de barricades per un imminent esclat de la que hauria de ser la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

Quiosc d’informació de l’Olimíada Popular 1936

Pau Casals i l’Orfeó Gracienc assagen a porta tancada els darrers acords del que hauria de ser un gran concert, un concert que amb el transcurs de la història s’ha anomenat el “Concert més llarg de la Història”, perquè va haver d’esperar 80 anys perquè es pogués celebrar, per culpa de la Guerra Civil.

Ara fa quatre anys el Palau de la Música va obrir les seves portes per rememorar aquella data en què Pau Casals, l’Orfeó Gracienc i la soprano Conxita Badia no van poder oferir el seu concert per culpa del cop militar feixista.

Raül Romeva l’any passat des de la presó de Lledoners, va fer un Tweet recordant aquest fet i el concert de fa quatre anys al que va assistir ell mateix acompanyat d’altres presos polítics i exiliats.

Tags: Concert Pau Casals 1936

Notícies semblants: