Exposició de Madelman’s a l’Illa Diagonal – Coneix la història d’aquell nino articulat dels anys 70 i d’on prové el seu nom.

Madelman Pirates

Des de principis d’aquest mes i fins al dia 27 si ens donem un tomb per l’Illa Diagonal, quan arribem a la plaça central del centre comercial ens veurem transportats als anys 70 i 80 del segle passat, rodejats de Madelman’s.

L’Illa ens ofereix u’sna exposició de 150 d’aquests ninos articulats, comercialitzats entre 1968 i 1983, que van ser la delícia dels nens de fa 40 anys. Una exposició amb tots els seus decorats, trobarem tot un fort de l’oest americà, una base espacial plena d’astronautes o una caserna plena de militars.

Història del Madelman i origen del seu nom (1968-1983)

Encara que quan pronunciem la paraula Madelman, ens sona a angles, res menys lluny de la realitat, el nom de Madelman ve de l’empresa creadora, Manufacturas Delgado, una empresa de plàstics de Madrid. I tot va començar quan un empresari català i un madrileny la van comprar quan estava a punt de fer fallida.

Arnau, l’industrial català era fill del fundador d’una de les grans empreses de joguines d’aquells temps, la que comercialitzava els Exin Castillos i el CineExin i que tenia la seva fàbrica al carrer Roger de Flor de Barcelona.

A finals dels anys 60, Arnau va fer un viatge als Estats Units i allà va conèixer els famosos G.I Joe, i a partir de llavors va començar a pensar en la idea de crear una figura similar aquí al nostre país.

G.I. Joe

I així van néixer els Madelman, uns ninos articulats de 17 cm, encara que el primer model només tenia 15 cm, format per 23 peces. La roba que portaven es dissenyava a Barcelona i es confeccionava a Madrid.

L’any 1968 es van llençar al mercat els primers models de Madelman, que eren el legionari, el mariner i així van continuar traient al mercat nous models fins a l’any 1983 que van desaparèixer definitivament donant pas als Playmobil.

A Espanya hi ha actualment més de 350 col·leccionistes de Madelman, que classifiquen les seves peces, segons son noves o utilitzades, amb caixa o sense i per la dificultat de trobar-les. Gràcies a aquestes persones podem gaudir de tant en tant d’alguna exposició que ens transporta a la nostra infància o la dels nostres pares, com la que ara ens ofereixen a l’Illa Diagonal de Barcelona.

Tags: Madelman

Notícies semblants: