La Vall de Cardós busca gent que vulgui portar un ramat de cabres i una formatgeria.

La Vall de Cardós

La Vall de Cardós està impulsant un Pla de Desenvolupament Local Sostenible, amb la finalitat d’atreure i acollir a persones que vulguin anar a viure i realitzar els seus projectes als pobles de la vall.

Valoren molt la pagesia i la ramaderia, no volen que vagi en augment la despoblació del món rural, volen que els pobles tornin a tenir vida fora dels caps de setmana, quan s’omplen de gent de ciutat.

És per això que en aquests moments estan buscant gent per prendre el relleu d’una granja de cabres (autòctones, paioies, murcianes i alpines) i l’elaboració de formatges artesans, la Casa Manyot, ubicada al petit poble de Lladrós. Una explotació ramadera amb 200 cabres de munyir, una granja de 300 m², finques pròpies per poder pasturar o llogar i una formatgeria per elaborar formatges artesans, tan populars en aquelles contrades.

Lladrós

Es tracta d’una explotació de ramaderia semiextensiva, que a l’estiu pot pasturar en les muntanyes comunals del poble, disposa del Certificat de producció Ecològica i pertany a l’Associació de Ramaders de Cabrum. La formatgeria disposa del Certificat de Sanitat corresponent.

El perfil de les persones que busquen seria una persona o millor una família o grup de persones, que coneguin el món ramader per poder portar el ramat de cabres, ocupar-se de l’elaboració dels formatges i el més important, que tingui ganes d’anar a viure en aquest entorn natural i tranquil.

Ramat de cabres pasturant

La Vall de Cardós i el poble de Lladrós estan situats a la part més septentrional de la comarca del Pallars Sobirà i part del seu territori està dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el que ens assegura la bellesa del seu paisatge. Un paisatge d’alta muntanya que si té ramats que pasturen en ell, sobretot cabres que netegen els boscos, evitarem gran part dels incendis que es produeixen cada any.

Tags: Ladrós

Notícies semblants: