Un jove barceloní crea la primera App per comprar roba sostenible

Ignasi Eiriz en el viatge a Bangladesh – Foto: Slow Fashion Next

Ignasi Eiriz un estudiant de Publicitat i Relacions Públiques de Vilanova i la Geltrú, crea una App per comprar roba sostenible, Ethical Time.

L’Ignasi portava ja temps decidit a comprar tan sols roba ètica, però fora de les grans ciutats, trobar una botiga d’aquestes característiques era força complicat, així que es va decidir a investigar com un podria solucionar. La gent del seu entorn en assabentar-se del que estava investigant, sempre li preguntaven on podien anar a comprar roba ètica, així que en veure l’interès de la gent, es va posar mans a l’obra.

Però que és la roba ètica o el comerç de moda sostenible?

La moda sostenible és aquella que respecta el medi ambient i a les persones que intervenen en el procés de fabricació. Aquella en la que els treballadors cobren un sou just i digne que els permeti cobrir les seves necessitats, que no exploti als treballadors i molt menys si són menors.

A més del procés de fabricació, intervenen altres factors com que la seva comercialització també es faci de forma ètica, que no s’abusi del seu poder davant les fàbriques per reduir costos que després repercuteixen en els salaris dels treballadors, i què la comunicació d’aquestes empreses també sigui ètica promovent un consum responsable, no el consum pel consum.

Tot això és el què li preocupava a l’Ignasi i ara fa tres anys es va posar a treballar per buscar una forma de posar en contacte els consumidors amb el comerç de moda sostenible. Un cop tenia la idea al cap, tan sols faltava posar-la en marxa, per això el desembre del 2017 va donar a conèixer el seu projecte a través d’una campanya de micromecenatge. Gràcies als 600 donatius rebuts i els 23.000 € recaptats, ell i el seu equip de programadors han tret l’App i han creat la pàgina Web Ethical Time.

 

Les empreses o botigues que vulguin entrar a Ethical Time, hauran de reunir una sèrie de requisits:

Treball digne a tota la cadena de producció.
Que els materials utilitzats en la producció, siguin materials sostenibles.
Que la confecció sigui feta per ells mateixos.

Recordem que l’any 2013 es va produir un enderrocament en un edifici de Bangladesh on hi havia diverses fàbriques tèxtils, després de no fer cas a les advertències per unes escletxes que van aparèixer dies abans. El resultat va ser 1.130 morts i 2.500 ferits. La violació de les condicions laborals i els drets humans, van ocupar totes les portades dels diaris del món. L’Ignasi Eiriz va decidir viatjar a Bangladesh per veure amb els seus propis ulls la situació laboral d’aquella gent.

Ethical Time surt al món de les Apps amb 150 botigues i 150 marques comercials, on el consumidor pot triar el que vol comprar, però sempre de forma sostenible. Esperem que aviat s’afegeixin moltes més botigues i marques.

Si voleu més informació, entreu a Ethical Time

Tags: Comerç sostenible

Notícies semblants: