NATURA

Què ha passat amb els insectes que s’estavellaven en el parabrisa del cotxe, on han anat a parar?

No us heu fixat que darrerament, quan fem un viatge llarg, el parabrisa del nostre cotxe no s’embruta tant com abans d’insectes? On han anat a parar aquests minúsculs éssers vius voladors?

El fenomen del parabrisa brut s’està esfumant, millor dit s’estan esfumant els insectes i actualment de tant en tant tan sols trobem algun mosquit despistat.

Fa temps que es parla de la possible extinció de les abelles i el que això significaria per a la humanitat. Les abelles són les responsables de la pol·linització de les plantes i en gran manera la producció d’aliments depèn d’elles.

Per culpa dels productes químics i pesticides utilitzats en la producció agrícola, per la contaminació i l’escalfament global, les abelles estan en perill d’extinció i no tan sols les abelles, tots els insectes en general. Tot per culpa de l’home, nosaltres som els responsables de les causes principals d’aquesta extinció progressiva.

Els científics reconeixen que la biomassa d’insectes està disminuint de forma alarmant. En un estudi realitzat a alemanya s’ha pogut observar que des de l’any 1990 han desaparegut el 75% dels insectes voladors, en principi seria una bona notícia per nosaltres, no ens picarien els mosquits, però tot ésser viu de la natura té la seva funció, fins i tot aquests insuportables mosquits i mosques.

Pensem que per a moltes espècies, com aus, rèptils, amfibis i alguns mamífers els insectes són la seva principal font d’alimentació.

Alguns científics afirmen que a conseqüència de l’escalfament global del planeta, algunes espècies estan migrant cap al nord, però no està demostrat, més aviat és per les conductes humanes, com les que hem mencionat anteriorment i altres com la urbanització i la desforestació dels boscos, en definitiva que estem envaint el seu espai, el seu hàbitat.

Potser ja és hora de què ens parem a pensar una mica en tot el que estem fent malament al nostre planeta, no tenim gaire temps i quan vulguem reaccionar, potser ja serà massa tard, espècies en extinció, desforestació, plàstics en els oceans, etc.

Tags: Insectes

Notícies semblants: