Què ha passat amb els insectes que s’estavellaven en el parabrisa del cotxe, on han anat a parar?


-6
15 shares, -6 points

No us heu fixat que darrerament, quan fem un viatge llarg, el parabrisa del nostre cotxe no s’embruta tant com abans d’insectes? On han anat a parar aquests minúsculs éssers vius voladors?

El fenomen del parabrisa brut s’està esfumant, millor dit s’estan esfumant els insectes i actualment de tant en tant tan sols trobem algun mosquit despistat.

Fa temps que es parla de la possible extinció de les abelles i el que això significaria per a la humanitat. Les abelles són les responsables de la pol·linització de les plantes i en gran manera la producció d’aliments depèn d’elles.

Per culpa dels productes químics i pesticides utilitzats en la producció agrícola, per la contaminació i l’escalfament global, les abelles estan en perill d’extinció i no tan sols les abelles, tots els insectes en general. Tot per culpa de l’home, nosaltres som els responsables de les causes principals d’aquesta extinció progressiva.

Els científics reconeixen que la biomassa d’insectes està disminuint de forma alarmant. En un estudi realitzat a alemanya s’ha pogut observar que des de l’any 1990 han desaparegut el 75% dels insectes voladors, en principi seria una bona notícia per nosaltres, no ens picarien els mosquits, però tot ésser viu de la natura té la seva funció, fins i tot aquests insuportables mosquits i mosques.

Pensem que per a moltes espècies, com aus, rèptils, amfibis i alguns mamífers els insectes són la seva principal font d’alimentació.

Alguns científics afirmen que a conseqüència de l’escalfament global del planeta, algunes espècies estan migrant cap al nord, però no està demostrat, més aviat és per les conductes humanes, com les que hem mencionat anteriorment i altres com la urbanització i la desforestació dels boscos, en definitiva que estem envaint el seu espai, el seu hàbitat.

Potser ja és hora de què ens parem a pensar una mica en tot el que estem fent malament al nostre planeta, no tenim gaire temps i quan vulguem reaccionar, potser ja serà massa tard, espècies en extinció, desforestació, plàstics en els oceans, etc.


T'agrada? Compartiex-ho!

-6
15 shares, -6 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
13
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
14
Em diverteix
M'agrada M'agrada
15
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
166
m'entristeix
M'interesa M'interesa
25
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

8 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

 1. Segur que passa el que comenteu i que la deforestació, els pesticides generen que el canvi climàtic responsable de tota aquesta calamitat.
  Però deixeu-me fribolitzar i argumentar que bàsicament existeixen dos motius pels que no s’esclafen tans mosquits als parabrises.
  1- Hi ha molts més cotxes que abans. En conseqüència cal repartir els mosquits i insectes entre molts més cotxes.
  2.- Aquest augment de veicles fa que les congestions de trànsit i aglomeracions siguin habituals i per tant la velocitat mijana dels vehicles ha baixat en picat, cosa que contribueix a que la mosquitada no tingui tanta sinistralitat.
  Per tant potser cal preguntar-nos si en aquest sentit l’augment de trànsit i desplaçaments d’autos a l’estiu no està siguent veneficiós per aquest tipus de bestià. I permeteu-me la fribolitat un cop més.

  1. Així, segons la teva teoria, si vas sol per un carrer et mulles molt però si vas per un carrer amb molta gent no et mulles…. sortim tots al carrer quan plogui i així no ens mullen. I és clar, corrien més els 600 fa 50 anys per una nacional o comarcal que un toyota, bmw, ford, renault, etc. al 2019 per l’autopista o l’autovia… ben pensada la teva frivolitat! 👏👏👏😉

  2. Així, segons la teva teoria, si quan plou vas sol per un carrer et mulles molt però si vas per un carrer amb molta gent no et mulles…. sortim tots al carrer quan plogui i així no ens mullen. I és clar, corrien més els 600 fa 50 anys per una nacional o comarcal que un toyota, bmw, ford, renault, etc. al 2019 per l’autopista o l’autovia… ben pensada la teva frivolitat! 👏👏👏😉

 2. Es una de las vajanades més grans que he llegit. Jo soc pages, i si tirem pesticides i tota la pesca, pero jo t’asseguro que, de 8 a 9 del matí i de 7 a 8 de la tarda, els mosquits se’ns menjen. Ens hem de posar mániga ampla i barrets d’apicultor per foragitar-los mentre estem treballant. Una de les coses que tenen els insectes, es que se sabem adaptar molt bé. Jo ho veig cada dia perque treballo em contra d’ells i crec que amb més de voltar per les carreteres, a on son carn de canó de les llunes dels cotxes, s’han traslladat alla on hi ha aliment. D’altra banda molts dels pesticides que llencem els hi fan molt poc efecte. Es ampliament coneguda la aparicio de resistències a tot tipis de pesticides per la banda dels insectes. ( Fa mes anys que nosaltres que volten pel món)Per últim vull assenyalar que posar com a exemple de fe, una cosa tan atzarosa de que una colla de mosquits s’estampi contra al vidre i d’aqui extreure’n una teoria en la que acuses a la gent sense no tenir-ne ni la més mínima idea em sembla un desproposit….I ah, si, qui firma l’article? Doncs aixi va la cosa

 3. I no heu pensat potser que els em matat tots amb el parabrises? Per culpa del increment de circulació de vehicles? No obstant és un valor afegit