FESTES

Festa Major de Sant Iscle de Vallalta – 2, 3 i 4 d’Agost

Sant Iscle de Vallalta un petit poble de l’interior de la comarca del Maresme i del que va sorgir Canet de Mar, celebra la seva Festa Major el cap de setmana més proper a la festivitat de Sant Feliu que és l’1 d’Agost. Repassem una mica la seva història.

En principi el terme municipal de Sant Iscle de Vallalta anava des del Montnegre fins al Mar, comprenent també un barri que hi havia a la vora de la platja i que anomenaven Canet per estar ubicat en la Vall de Canet i Romagosa.

Durant els atacs dels pirates la població costanera acostumava a refugiar-se a Sant Iscle de Vallalta, més tard amb la desaparició de la pirateria ja al segle XVI, molts nuclis urbans situats a la costa es van expandir, sorgint moviments independentistes de les poblacions d’interior. Aquest és el cas de Canet de Mar, que va independitzar-se de Sant Iscle de Vallalta l’any 1599.

Tornem a la Festa Major, que aquest any celebren el 2, 3 i 4 d’Agost.

Programa de la Festa Major 2019

 

Havíem vist arròs, fideuada o escudelles populars, però a Sant Iscle de Vallalta, són més originals, fan una Macarronada Popular. Bona Festa Major a tots els Isclencs i als visitants.

Tags: Festa Major, Sant Iscle de Vallalta

Notícies semblants: