Sabíeu que els famosos croissants madrilenys “Manolitos”, ni són artesans ni s’elaboren a Madrid? És fan a Catalunya.

Ja fa uns quants anys que a Madrid es van fer molt famosos uns croissants anomenats Manolitos, que presumien de ser artesans i elaborats a Madrid. Ara s’ha descobert que ni són artesans ni els fan a la capital.

La realitat és que els Manolitos” s’elaboren de forma industrial, els fa Europastry amb seu a Sant Cugat del Vallès que els distribueix ultracongelats, així que el secret millor guardat dels “Manolitos” ha sortit a la llum.

La història dels “Manolitos” es remunta als anys 90 en una petita pastisseria de Colmenar Viejo, la Pastisseria Manolo. Segons sembla un dia quan estaven preparant uns mini croissants van afegir més mantega de l’habitual, però per no llençar-los, els van posar a la venda igualment. La sorpresa va ser quan a la gent els hi van encantar i així van decidir continuar fent-los d’aquesta manera.

Aviat va començar a anar gent de fora de Colmenar a comprar els “Manolitos” i la família Manzano, propietària de la pastisseria Manolo, va decidir obrir una botiga a Madrid i anys més tard van crear Manolo Bakes, una franquícia de croissants amb diversos locals a Madrid i altres capitals espanyoles.

La notícia l’ha destapat el diario.es i encara que José Manuel Manzano afirma que es fan amb la recepta original, la realitat és que els fa la multinacional catalana Europastry, líder en aquest sector i que també elabora productes per altres marques com Granier o Starbucks.

Els famosos “Manolitos” procedents de Catalunya, arriben ultracongelats i són les botigues les que s’encarreguen de fornejar-los i afegir altres ingredients com la xocolata, blanca o negre o els farcits, així que encara que l’elaboració sigui feta aquí, ells s’encarreguen de donar-los un toc especial amb totes les seves varietats i al final resulta un bon “Manolito“, que sempre ve de gust.

José Manuel Manzano reconeix que quan la demanda va ser tan gran, no van poder continuar fent-los artesanalment i van decidir passar a la producció industrial, d’això ja fa 25 anys, malgrat que en el seu logo continua figurant la paraula “artesanal”.

Tags: croissants, Manolitos

Notícies semblants: