Un got ple de burilles a canvi d’una cervesa o un refresc.

Aquesta és la iniciativa que ha tingut unxiringuito” de Castelldefels. Si portes un got ple de burilles recollides a la platja et conviden a un got de cervesa o un refresc. I si ets fumador, també disposen de cendrers gratuïts perquè llencis les teves burilles. No val portar-les de casa, es tracta de netejar la platja.

El grup TibuRon propietari del “xiringuito” del mateix nom a la platja de Castelldefels ha tret aquesta campanya, per sensibilitzar-se amb el problema que representen les burilles a la sorra de les nostres platges.

El filtre d’una sola burilla pot contaminar fins a tres litres d’aigua i no només això, la majoria van a parar al mar contaminant la fauna marina i de retruc la nostra alimentació. Està fet d’acetat de cel·lulosa que junt amb la resta de tabac que pot quedar, fa que la degradació oscil·li entre un i deu anys.

Aquesta campanya s’emmarca dins el compromís que té TibuRon Group amb causes solidàries, i respecte pel medi ambient, en el Projecte Siguem Solidaris. Ja fa temps que han dit adéu als gots de plàstic d’un sol ús, ara els han substituïts per uns fabricats a base de blat de moro, 100% biodegradable i el mateix han fet amb les canyes que ofereixen amb les begudes.

Aquest projecte ja fa quatre anys que està en marxa i podem afirmar que ha estat un gran èxit, encara que només sigui perquè una burilla no arribi al mar, benvingut sigui.

Ja ho sabeu, si aneu a la platja de Castelldefels, passeu-vos pel “xiringuito” TibuRon, està al carrer del Masteler, s/n de Castelldefels.

Tags: Burilla, Castelldefels, Cervesa

Notícies semblants: