Sabeu quin poble del Pallars dóna nom a un nou vehicle 100% elèctric?

La companyia automobilística Seat a través la seva segona marca Cupra, presentarà al Saló de l’Automòbil de Frankfurt que se celebrarà del 12 al 22 de setembre el prototip d’un nou vehicle 100% elèctric i que porta el nom d’una localitat catalana.

Tavascan, un petit poble del Pallars Sobirà és el triat per la marca. Ja en el mes de juny Seat va registrar el nom per un possible nou model d’alguna de les seves marques i el que tan sols era una possibilitat ara s’ha convertit en realitat, serà el Cupra Tavascan.

El primer Cupra 100% elèctric, un SUV amb disseny esportiu, de 306 CV (225 kW) amb un motor elèctric a cada eix i unes bateries d’ions de liti amb capacitat per a 77 kWh. Amb totes aquestes característiques el nou Cupra Tavascan pot aconseguir els 100 km/h en tan sols sis segons i mig.

Aquest no és el primer Seat amb topònim d’una població catalana, després d’anys i anys que la marca utilitzava topònims de ciutats o llocs com Ronda, Eivissa, Màlaga, Marbella, Córdoba, Toledo, Altea, Arosa, Alhambra, Inca, León, Ateca i Arona, l’any 2018 van treure el Seat Tarraco.

Seat registra infinitat de noms que després la majoria d’ells no es materialitzen en un model de vehicle, com el Seat Aran (Vall d’Aran), el primer amb nom català, registrat l’any 1985 però que mai va sortir al mercat.

Tags: Cupra Tavascan

Notícies semblants: